Auta ukrainalaisia pakolaisia Suomessa

Auta ukrainalaisia pakolaisia Suomessa

Commu on maksuton mobiilisovellus, jossa voit pyytää ja antaa apua lähialueellasi. Alunperin rakensimme Commun helpottamaan korona-ajan naapuriapua. Nyt haluamme auttaa Suomeen saapuvia ukrainalaisia sekä pakolaisia löytämään turvaverkoston paikallisista ihmisistä. Myös sinä voit auttaa. 


Voit ladata Commu -sovelluksen ilmaiseksi Google Play -kaupasta ja App Storesta. Commu -sovellus on ilmainen ladata ja käyttää. 

Tarjoa apua ukrainalaisille Commu -sovelluksen kautta

Millaista apua voin antaa Commu -sovelluksessa?

Commu on mobiilisovellus, joka yhdistää auttajan ja avun tarvitsijan. Talkooapua, naapuriapua, vertaistukea, keskusteluseuraa… Haluamme tehdä auttamisesta ja avun pyytämisestä helpompaa. Voit tarjoutua auttamaan ukrainalaisia lähialueellasi Commun kautta esimerkiksi näin:

 

  • Anna ruoka-apua. Huomaathan, että rahan pyytäminen tai antaminen on Commussa kiellettyä. Voit kuitenkin tarjoutua ostamaan ruokaa tai lahjakortteja ruokakauppoihin.
  • Lahjoita vaatteita ja huonekaluja. Onko sinulla hyväkuntoisia vaatteita ja huonekaluja? Voit tarjota niitä Commun kautta lähialueellasi. 
  • Onko sinulla auto ja ajokortti? Tarjoudu kyytiavuksi kauppaan, virastoon, passikuvauksiin tai lentokentälle.
  • Osaatko ukrainaa ja/tai suomea tai englantia tai ruotsia? Auta etsimään tietoa ja täyttämään lomakkeita.
  • Auta dokumenttien ja hakemusten täyttämisessä. Voit auttaa kertomalla suomalaisesta sosiaaliturvajärjestelmästä ja auttaa löytämään tietoa. 
  • Tarjoudu muuttoavuksi tai kantoavuksi. 
  • Tarjoudu ulkoiluttamaan koiraa tai pitämään huolta lemmikistä. Jos olet eläinrakas ja nurkistasi löytyy tilaa, voit tarjoutua hoitamaan väliaikaisesti Suomeen saapuneen ukrainalaisen lemmikkiä.
  • Opasta päiväkotien / koulujen / virastojen / kirjaston / kauppojen / Kelan / TE-toimiston löytämisessä. Meistä jokainen voi auttaa vieraaseen maahan tullutta ihmistä saamaan arkensa rullaamaan ja edistää kotoutumista.

 

Muistathan tutustua käyttöehtoihimme ja yhteisösääntöihimme.  Meillä on nollatoleranssi kaikenlaista kiusaamista, häirintää, syrjintää tai epäasiallista käytöstä kohtaan.

Näin voit auttaa pakolaisia löytämään tietoa Suomesta

Olemme yhteistyössä FinlandForUkrainen kanssa koostaneet verkkosivun, jonne kokoamme tietoa englanniksi ja ukrainaksi Suomesta. Sivulta löytyy muun muassa tietoa viisumien hakemisesta, Suomeen pääsemisestä ja Suomessa liikkumisesta sekä asuntojen löytämisestä. Sivusto päivittyy jatkuvasti.

Haluatko auttaa meitä auttamaan ukrainalaisia Suomessa? Ota yhteyttä.

Ole meihin matalalla kynnyksellä yhteydessä. Meillä on tarjota järjestöille maksuttomia työkaluja järjestöille vapaaehtoisten rekrytointiin ja omasta toiminnasta tiedottamiseen. Teemme yhteistyötä muun muassa Suomen Punaisen Ristin kanssa.