KotiCommu

KotiCommu - Lisää yhteisöllisyyttä taloyhtiöösi!

KotiCommu on turvallinen ja helppokäyttöinen vaihtoehto Facebook- ja Whatsapp -ryhmille taloyhtiöiden yhteisöllisyyden ja naapuriavun edistämiseen. KotiCommussa asukkaat voivat pyytää apua ja tarjoutua auttamaan helppokäyttöisellä viestintäalustalla.

 

Lemmikkien hoitoa, lasten hoitoa, naapuriapua ja apukäsiä lapsiperheille, tukea yksinhuoltajille KotiCommun kautta

Miten KotiCommu toimii?

KotiCommu on digitaalinen viestintäalusta, jossa asukkaat voivat pyytää ja antaa apua. KotiCommu on suljettu ryhmä, johon asukkaat pääsevät vain kutsulinkin tai QR -koodin kautta. Näin avun pyytäminen ja antaminen sekä naapureihin tutustuminen on helppoa ja turvallista. 

KotiCommua voi käyttää sekä puhelimessa sovelluksena että selaimessa esimerkiksi tietokoneella tai iPadilla.

Parempi viestintä. KotiCommu parantaa asukasyhteisöjen sisäistä viestintää. Luo ryhmiä, jaa infoa, keskustele ja tutustu.

 

Yhteisöllisyys. Asukkaat voivat pyytää ja antaa apua joko suljetussa yhteisöryhmässä (esimerkiksi kukkien kastelu loman aikana) tai lähialueensa Commun käyttäjiltä (vertaistuki, uudet ystävät, leikkiseura lapsille).

 

Pito- ja vetovoimaa. KotiCommu auttaa keräämään tietoa siitä, mitä asukkaat tarvitsevat ja millaista yhteisössä on asua.

Helsinkiläisen Laurin kokemus KotiCommusta
"Olen auttanut KotiCommun kautta naapuriani lemmikin hoidossa. Olemme olleet naapureita jo monta vuotta, ilman KotiCommua emme olisi muuten tutustuneet toisiimme. Auttamisesta tuli hyvä mieli ja on kiva tietää, kuka seinän toisella puolella asuu. Minun on nyt helpompi pyytää apua kun sitä joskus tarvitsen."

Yhteisöllisyyden hyödyt taloyhtiölle

Asumme lähempänä toisiamme kuin koskaan, mutta emme tiedä kuka seinän toisella puolella asuu. 

 

KotiCommu on digitaalinen ovikello, joka tekee naapureihin tutustumisesta helppoa ja turvallista.

KotiCommu tukee yhteisöllistä asumista
Yhteisöllisyydestä on monia hyötyjä taloyhtiöissä:
  • Naapureihin tutustuminen on helpompaa. Auttaminen on loistava tapa tutustua uusiin ihmisiin omassa taloyhtiössä.
  • Asukkaiden arki helpottuu. Kun apua voi pyytää matalalla kynnyksellä, asukasviihtyvyys paranee ja asukkaan arki helpottuu. Apukäsiä onkin ihan lähellä! Tämä on erityisen tärkeää esimerkiksi uudelle paikkakunnalle muuttaneille ja niille, joiden sukulaiset ja ystävät asuvat kaukana.
  • Asukkaiden kokema turvallisuus paranee. Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että yhteisöllinen naapuriyhteisö parantaa turvallisuuden tunnetta.
  • Yhteisöllisyys ehkäisee ongelmatilanteita. Kun asukkaat tuntevat toisensa, ongelmatilanteet kärjistyvät harvemmin riidoiksi.
”Meitä vuokranantajana kiinnostaa kaikki keinot, jotka lisäävät ja vahvistavat asukkaiden keskinäistä yhteistyötä ja vertaistukea.”​
Kaisa Nisula. Vs. Kestävän kehityksen asiantuntija, Y -säätiö & M2 -Kodit​

KotiCommu teidänkin käyttöön?

KotiCommun on kehittänyt tiimi nuoria yrittäjiä Tampereelta. Sama tiimi on rakentanut Commun, joka on kasvanut Suomen suurimmaksi auttamisen alustaksi ja palkittu Suomen Vuoden Digitaalisena tekona. Ollaan yhteydessä!