Commun tarina

Mikä on Commu?

Commu on kolmen nuoren yrittäjän perustama startup -yritys, jonka tavoitteena on tehdä auttamisesta ja avun pyytämisestä helpompaa. Commu on mobiilisovellus, jossa voi pyytää ja antaa apua lähialueellaan. Palvelemme niin yksityiskäyttäjiä, järjestöjä kuin myös yrityksiä ja kuntia. Uskomme, että madaltamalla kynnystä pyytää ja antaa apua, sekä tekemällä siitä mahdollisimman helppoa, voimme edistää yhteisöllisyyttä ja vähentää yksinäisyyttä.

Tammikuu 2021

Commun matka alkaa

Sami ja Ronnie bongaavat Karoliinan profiilin internetistä. Kolmikko tapaa Tampereella, käy pakohuoneessa ja ryhtyy töihin.

Tammikuu 2021

Huhtikuu 2021

Vapaaehtoiset testaavat Commua

Yli 100 vapaaehtoista testaa Commun beta-versiota Tampereen alueella. Sovellus bugaa, eikä aina toimi mutta saamme paljon palautetta ja Ronnie koodaa sovellukseen parannuksia. Kolmikko rakentaa Commua päivätöiden ohessa, illat ja viikonloput kuluvat auttamisen parissa.

Huhtikuu 2021

Toukokuu 2021

Commu julkaistaan sovelluskaupoissa!

Julkaisemme Commun Google Play -kaupassa ja App Storessa. Ensimmäiset sadat käyttäjät liittyvät mukaan, sana lähtee leviämään. Karoliina, Sami ja Ronnie huomaavat, että illat ja viikonloput eivät enää riitä, tekemistä olisi niin paljon.

Toukokuu 2021

Syksy 2021

Tiimi keskittyy Commuun

Commulla on tuhansia käyttäjiä ympäri Suomen ja ensimmäiset yhdistyspilotit aloitetaan. Auttamisen torin suosio yllättää. Karoliina, Sami ja Ronnie päättävät hypätä tuntemattomaan, irtisanoutuvat päivätöistä ja Commun kehitys alkaa vauhdilla.

Syksy 2021

Talvi 2021

Sijoittajat kiinnostuvat Commusta

Commun matka on alkanut vauhdikkasti ja sen ovat huomanneet myös sijoittajat. Ensimmäisellä rahoituskierroksella mukaan lähtee 7 sijoittajaa vuosikymmenten kokemuksella ja 100,000 € sijoituksella, mukana myös Haloo Helsinki!

Talvi 2021

Tammikuu 2022

Commun tiimi kasvaa!

Sijoituskierros mahdollistaa että palkkaamme 2 uutta työntekijää! Apukäsiä tarvitaan, sillä Commu on vielä kovin keskeneräinen ja buginen.

Tammikuu 2022

Maaliskuu 2022

Ukrainan sota syttyy

Käyttäjämme haluavat auttaa Suomeen saapuvia pakolaisia. Koodaamme sovellukseen Ukrainan kieliversion ja erilaisia työkaluja auttamisen helpottamiseksi. Tuhannet ukrainalaiset löytävä apua Commun kautta. Teemme yhteistyötä Ukraina -keskusten ja eri organisaatioiden kuten FinUA:n kanssa.

Maaliskuu 2022

Kevät 2022

10,000 täyteen!

Commuun on rekisteröitynyt nyt reilusti yli 10,000 käyttäjää ympäri Suomen!

Kevät 2022

Syksy-talvi 2022

Commu kasvaa

Tiimimme kasvaa, rekrytoimme tiimiläiset myös Norjaan ja Saksaan. Saavutamme 25,000 käyttäjän rajapyykin.

Syksy-talvi 2022

Talvi 2023

10,000 hyvää tekoa!

Commu on vuodessa kasvanut Suomen suurimmaksi auttamisen alustaksi. Siitä kuuluu kiitos kymmenille tuhansille käyttäjillemme sekä ensimmäisille yritys- ja yhdistysasiakkaillemme sekä sijoittajille! Commu saa myös Suomalaisen työn liiton Yhteiskunnallinen yritys -merkin.

Talvi 2023

Kesä 2023

Auttaminen kiinnostaa ulkomailla

Suomessa käyttäjiä on jo 40 000. Stuttgartin kaupunki kutsuu Commun ensimmäisenä suomalaisena yrityksenä kahdeksi viikoksi Saksaan ja yhteistyö alkaa. Myös Norjasta löytyy yllättäen tuhansia käyttäjiä.

Kesä 2023

Talvi 2023

Työ jatkuu!

Commu on mukana Suomen Leijonan luola -ohjelmassa, ensimmäiset 5 kuntaa tarjoavat Commua asukkailleen, kymmenet yritykset ovat tehneet hyviä tekoja ja saavutamme 50,000 käyttäjän upean rajapyykin. Työ jatkuu, jotta auttaminen ja avun pyytäminen olisi helpompaa.

Talvi 2023

Commu on Yhteiskunnallinen yritys

Commu on Yhteiskunnallinen yritys, mikä tarkoittaa että tavoitteemme on tehdä hyvää ja luoda kannattavaa liiketoimintaa (eli työpaikkoja!). Yhteiskunnallinen yritys -merkki on Suomalaisen työn liiton antama tunnustus.


Commu on maksuton yksityishenkilöille ladata ja käyttää avun pyytämiseen ja antamiseen. Commussa on mukana myös yrityksiä, joita autamme tekemään hyviä tekoja sekä kuntia, jotka tarjoavat Commua asukkailleen helppona tapana pyytää ja antaa apua kunnassaan. Yritys- ja kunta -asiakkaidemme ansiosta sinäkin voit pyytää ja antaa apua, helposti ja turvallisesti!

Yritysten hyvät teot helposti ja mitattavasti, commuapp.fi yritysvapaaehtoisuus

Tee hyviä tekoja yrityksesi toiminta-alueella ja osallista henkilöstöäsi auttamiseen.


Yritysvapaaehtoisuus ja sosiaalisen vastuullisuuden teot teet Commun kanssa helposti ja mitattavasti!

Ypäjä on ensimmäisten kuntien joukossa mukana edistämässä yhteisöllisyyttä Commussa. Kuvassa vas. Karoliina Kauhanen (Commu), Mia Metsäranta (Ypäjä) ja Sini Lilja (Ypäjä) 2023

Tarjoa kuntasi asukkaille helppo ja turvallinen tapa tutustua ja auttaa toisiaan. Me hoidamme ylläpidon, markkinoinnin ja asiakaspalvelun. Päätöksenteon tueksi dataa asukkaidesi avun tarpeista. Lisää yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia.

Commun yhdistystyökalujen avulla koordinoit vapaaehtoistoimintaa helposti. Olemme kehittäneet työkalumme Suomen suurimpien yhdistysten, kuten Kalliolan Setlementin ja Pelastusarmeijan paikallisosastojen avulla.

Tutustu Commun tiimiin

Olemme tiimi parikymppisiä yrittäjiä ja tavoitteemme on tehdä auttamisesta ja avun pyytämisestä helpompaa. Miksi? Lue lisää tiimistämme!

Ronnie Nygren commuapp.fi

Miten rakennan oman tukiverkoston?

“Olin juuri muuttanut Tampereelle, kun koronapandemia iski. En tuntenut uudesta kotikaupungistani ketään ja pohdin, keneltä voisin pyytää apua vaikkapa kaupassa tai apteekissa käymiseen. Olisin myös itse halunnut tarjoutua auttamaan, mutta en tiennyt mitä kautta voisin auttaa. Siksi lähdin pallottelemaan ajatusta Commusta, digitaalisesta ovikellosta, jossa voisi pyytää ja antaa apua helposti lähialueellaan.”

 

Ronniella on pitkä tausta sovelluskehityksestä ja hän on rakentanut Commu -sovelluksen. Ronnie johtaa Commun tiimiä ja vastaa toimintamme kehittämisestä. 

Yhteisöt ehkäisevät yksinäisyyttä

“Olen identtinen kolmonen ja sitä kautta olen aina kuulunut yhteisöön. Yhteisöjen voima on valtava. Jos oma turvaverkosto puuttuu, sosiaalinen hyvinvointi voi järkkyä. Sairaanhoitajataustani ja mielenterveystyötä tehneenä tunnistan erilaisten elämäntilanteiden haasteet ja toisaalta yhteisöjen voiman ongelmien ennaltaehkäisemisessä. Commun kautta haluan tehdä oman pienen osani muutosta auttamisen ja avun pyytämisen kulttuuriin.”

 

Sami on psykiatrinen sairaanhoitaja, joka pitää huolta Commun yhteistyökumppaneista, yhdistyskumppaneista sekä tietysti käyttäjistä. 

Sami Ekmark commuapp.fi
Karoliina Kauhanen commuapp.fi

Jokainen voi antaa ja pyytää vertaistukea

“Olin lapsena ja teininä todella sairas. Koin, että sairauteni määrittelivät minut ihmisenä, enkä enää kuulunut mihinkään porukkaan. Vertaistuki on minulle todella tärkeää, sillä meistä jokaisella on kokemuksia joista voisi olla apua toiselle. Jos tuemme toisiamme matalalla kynnyksellä, voimme yhdessä ehkäistä syrjäytymistä ja yksinäisyyttä. En halua että kukaan jäisi yksin.

 

Karoliina on markkinoinnin ja sisällöntuotannon ammattilainen, joka pitää Commussa huolta käyttäjistä, kumppanuuksista sekä sijoittajista. Karoliina on myös koulutettu tukihenkilö ja tukee viikottain lähialueensa lapsiperheitä.

Miten voin käyttää Commu -sovellusta?

Commu on mobiilisovellus, jossa voit pyytää ja antaa apua lähialueellasi. Commu ei ole freelance -alusta, vaan keskitymme tekemään naapuriavusta, talkoilusta, vertaistuen antamisesta ja pyytämisestä eli arkisten asioiden hoitamisesta helpompaa.

Commu yhdistyksille ja järjestöille, Commuapp.fi

Haluaisitko auttaa?

Onko sinulla silloin tällöin aikaa ja haluaisit tehdä hyvää? Olet oikeassa paikassa!

 

Commussa voit tarjoutua auttamaan silloin kun sinulle sopii, tavalla joka sinulle sopii. Voit luoda mobiilisovelluksen kartalle oman auttamisen ilmoituksesi tai etsiä lähialueeltasi avun tarvitsijan. Voit auttaa niin yksityishenkilöitä kuin järjestöjä.

 

“Ei tarvitse olla miljonääri, että voi auttaa.” Lue Commun käyttäjän Satun tarina! >

 

Tarvitsetko apua?

Tarvitsetko apukäsiä arkisiin asioihin? Commussa voit pyytää apua matalalla kynnyksellä lähialueesi ihmisiltä. 

Etkö yltä vaihtamaan lamppua, nyrjähtikö nilkka ja koira pitäisi viedä ulos monta kertaa päivässä? Commu on rakennettu juuri sinua varten. Commu on olemassa, jotta voit luottaa siihen että kävi elämässä miten tahansa, turvaverkosto on olemassa. 

 

Lue käyttäjämme Jaanan kokemuksia Commusta ja miten auttaminen on hänelle elämäntyö >

Vähennä ruokahävikkiä, järjestä naapureiden kanssa nyyttärit.

Kiinnostaako juorut? Seuraa Commua somessa!

Avoimuus on meidän juttu. Kerromme viikottain somessamme mokia ja oppeja matkaltamme. Tervetuloa mukaan Instagramissa, Facebookissa, TikTokissa ja LinkedInissä!