Commun tarina

Mikä on Commu ja miksi olemme olemassa?

Commu on kolmen nuoren yrittäjän perustama startup -yritys, jonka tavoitteena on tehdä auttamisesta ja avun pyytämisestä helpompaa. Commu on mobiilisovellus, jossa voi pyytää ja antaa apua lähialueellaan. Palvelemme niin yksityiskäyttäjiä, järjestöjä kuin myös yrityksiä. Uskomme, että madaltamalla kynnystä pyytää ja antaa apua, sekä tekemällä siitä mahdollisimman helppoa, voimme edistää yhteisöllisyyttä ja vähentää yksinäisyyttä.

Tammikuu 2021

Commun matka alkaa

Sami ja Ronnie bongaavat Karon profiilin Kiuas Inside -startup -ryhmästä. Kolmikko tapaa, käy pakohuoneessa ja ryhtyy töihin.

Tammikuu 2021

Huhtikuu 2021

Vapaaehtoiset testaavat Commua

Yli 100 vapaaehtoista testaa Commun beta-versiota Tampereen alueella. Sovellus bugaa, eikä aina toimi mutta saamme paljon palautetta ja pystymme parantamaan Commua.

Huhtikuu 2021

Toukokuu 2021

Commu julkaistaan sovelluskaupoissa!

Julkaisemme Commun Google Play -kaupassa ja App Storessa. Ensimmäiset 300 käyttäjää liittyvät mukaan muutaman viikon kuluessa.

Toukokuu 2021

Syksy 2021

Tiimi keskittyy Commuun

Commulla on yli 2000 käyttäjää ja ensimmäiset yhdistyspilotit aloitetaan. Tiimi siirtyy päätoimisiksi päivätöistä ja Commun rakentaminen jatkuu vauhdilla.

Syksy 2021

Talvi 2021

Sijoittajat kiinnostuvat Commusta

Commun matka on alkanut vauhdikkasti ja sen ovat huomanneet myös sijoittajat. Pre-seed rahoituskierroksella mukaan lähtee 7 sijoittajaa vuosikymmenten kokemuksella ja 100,000 € sijoituksella.

Talvi 2021

Tammikuu 2022

Commun tiimi kasvaa!

Nyt olemme tässä. Commussa on lähemmäs 4000 käyttäjää ja palkkaamme tiimiimme 1-2 henkilöä alkuvuodesta.

Tammikuu 2022

Maaliskuu 2022

Ukrainan sota syttyy

Käyttäjämme haluavat auttaa Suomeen saapuvia pakolaisia. Koodaamme sovellukseen Ukrainan kieliversion ja erilaisia työkaluja auttamisen helpottamiseksi. Yli 300 ukrainalaista on löytänyt apua Commun kautta.

Maaliskuu 2022

Kevät 2022

10,000 täyteen!

Commuun on rekisteröitynyt nyt reilusti yli 10,000 käyttäjää ympäri Suomen!

Kevät 2022

Syksy-talvi 2022

Commu kasvaa

Tiimimme kasvaa, rekrytoimme tiimiläiset myös Norjaan ja Saksaan. Saavutamme 25,000 käyttäjän rajapyykin.

Syksy-talvi 2022

Talvi 2023

Nyt olemme tässä!

Commu on vuodessa kasvanut Suomen suurimmaksi auttamisen alustaksi. Siitä kuuluu kiitos kymmenille tuhansille käyttäjillemme sekä ensimmäisille yritys- ja yhdistysasiakkaillemme sekä sijoittajille!

Talvi 2023

Tutustu Commun tiimiin

Olemme tiimi parikymppisiä yrittäjiä ja tavoitteemme on tehdä auttamisesta ja avun pyytämisestä helpompaa. Miksi? Lue lisää tiimistämme!

Ronnie Nygren commuapp.fi

Miten rakennan oman tukiverkoston?

“Olin juuri muuttanut Tampereelle, kun koronapandemia iski. En tuntenut uudesta kotikaupungistani ketään ja pohdin, keneltä voisin pyytää apua vaikkapa kaupassa tai apteekissa käymiseen. Olisin myös itse halunnut tarjoutua auttamaan, mutta en tiennyt mitä kautta voisin auttaa. Siksi lähdin pallottelemaan ajatusta Commusta, digitaalisesta ovikellosta, jossa voisi pyytää ja antaa apua helposti lähialueellaan.”

 

Ronniella on pitkä tausta sovelluskehityksestä ja hän on rakentanut Commu -sovelluksen. Ronnie johtaa Commun tiimiä ja vastaa toimintamme kehittämisestä. 

Yhteisöt ehkäisevät yksinäisyyttä

“Olen identtinen kolmonen ja sitä kautta olen aina kuulunut yhteisöön. Yhteisöjen voima on valtava. Jos oma turvaverkosto puuttuu, sosiaalinen hyvinvointi voi järkkyä. Sairaanhoitajataustani ja mielenterveystyötä tehneenä tunnistan erilaisten elämäntilanteiden haasteet ja toisaalta yhteisöjen voiman ongelmien ennaltaehkäisemisessä. Commun kautta haluan tehdä oman pienen osani muutosta auttamisen ja avun pyytämisen kulttuuriin.”

 

Sami on psykiatrinen sairaanhoitaja, joka pitää huolta Commun yhteistyökumppaneista, yhdistyskumppaneista sekä tietysti käyttäjistä. 

Sami Ekmark commuapp.fi
Karoliina Kauhanen commuapp.fi

Jokainen voi antaa ja pyytää vertaistukea

“Olin lapsena ja teininä todella sairas. Koin, että sairauteni määrittelivät minut ihmisenä, enkä enää kuulunut mihinkään porukkaan. Vertaistuki on minulle todella tärkeää, sillä meistä jokaisella on kokemuksia joista voisi olla apua toiselle. Jos tuemme toisiamme matalalla kynnyksellä, voimme yhdessä ehkäistä syrjäytymistä ja yksinäisyyttä. En halua että kukaan jäisi yksin.

 

Karoliina on markkinoinnin ja sisällöntuotannon ammattilainen, joka pitää Commussa huolta käyttäjistä, kumppanuuksista sekä sijoittajista.

Miten voin käyttää Commu -sovellusta?

Commu on mobiilisovellus, jossa voit pyytää ja antaa apua lähialueellasi. Emme ole freelance -alusta, vaan keskitymme tekemään naapuriavusta, talkoilusta, vertaistuen antamisesta ja pyytämisestä eli arkisten asioiden hoitamisesta helpompaa.

Commu yhdistyksille ja järjestöille, Commuapp.fi

Haluaisitko auttaa?

Onko sinulla silloin tällöin aikaa ja haluaisit tehdä hyvää? Olet oikeassa paikassa!

 

Commussa voit tarjoutua auttamaan silloin kun sinulle sopii, tavalla joka sinulle sopii. Voit luoda mobiilisovelluksen kartalle oman auttamisen ilmoituksesi tai etsiä lähialueeltasi avun tarvitsijan. Voit auttaa niin yksityishenkilöitä kuin järjestöjä.

 

“Ei tarvitse olla miljonääri, että voi auttaa.” Lue Commun käyttäjän Satun tarina! >

 

Tarvitsetko apua?

Tarvitsetko apukäsiä arkisiin asioihin? Commussa voit pyytää apua matalalla kynnyksellä lähialueesi ihmisiltä. 

Etkö yltä vaihtamaan lamppua, nyrjähtikö nilkka ja koira pitäisi viedä ulos monta kertaa päivässä? Commu on rakennettu juuri sinua varten. Commu on olemassa, jotta voit luottaa siihen että kävi elämässä miten tahansa, turvaverkosto on olemassa. 

 

Lue käyttäjämme Jaanan kokemuksia Commusta ja miten auttaminen on hänelle elämäntyö >

Commu on uusi auttamisen alusta, naapuriapu, talkooapu vähentää yksinäisyyttä commuapp.fi

Tavoitteena paras auttamisen alusta

Kaikkea toimintaamme ohjaa tahto tehdä hyvää ja luoda samalla kannattavaa liiketoimintaa. Olemme tiimi parikymppisiä yrittäjiä ja uskomme, että pystymme yhdessä muutokseen. Yritys- ja yhdistysyhteistyö mahdollistaa, että voimme tarjota alustaa yksityishenkilöille maksutta käyttöön.

 

Yhdistyksille tarjoamme uuden tavan löytää ja hallinnoida vapaaehtoisia. Lue toki lisää yhdistystuotteistamme >

 

 

Yrityksille haluamme mahdollistaa työkalut laittaa sosiaalisen vastuullisuuden tavoitteet puheista käytäntöön, vapaaehtoisuuden kautta. Yhä useampi yritys antaa työntekijöilleen mahdollisuuden tehdä vapaaehtoisuutta työajalla, mutta toimintojen organisointi on haastavaa ja aikaa vievää. Commun kautta yritykset voivat tehdä vapaaehtoistoimintaa helposti ja mitattavasti. Lue lisää yritysvapaaehtoisuudesta ja varaa aika 15 -minuutin demoon >

Kiinnostaako juorut? Pysy ajan tasalla seuraamalla Commua somessa!

Avoimuus on meidän juttu. Kerromme viikottain somessamme Commukupla -julkaisun muodossa mokia ja oppeja startup -matkaltamme. Tervetuloa mukaan Instagramissa, Facebookissa ja LinkedInissä!