Osallistu Suomen yhteisöllisin kunta -kilpailuun!

Mikä on Suomen yhteisöllisin kunta?​

Missä kunnassa naapuriapu ja yhteisöllisyys kukoistaa? Missäpäin Suomea tehdään eniten hyviä tekoja? Pyydä ja anna apua Commun kautta ja voit voittaa kunnallesi 500€ palkintopotin!

Mukana yhteisöllisyyskisassa ovat Kristiinankaupunki, Harjavalta, Ypäjä, Karstula, Isokyrö, Forssa, Pälkäne, Merikarvia sekä Pelkosenniemi.

 

Voittava kunta saa käyttöönsä Suomen yhteisöllisin kunta -merkin sekä 500€ yhteiseen hyvään. Lisäksi kaikille osallistuville kunnille on luvassa yllätyspalkintoja.

Mikä on Suomen yhteisöllisin kunta Osallistu Commun yhteisöllisyyskisaan!

Haluaisitko kuntasi mukaan kilpailuun? Nyt kannattaa panostaa yhteisöllisyyteen, sillä jokainen mukaan liittynyt kunta kerryttää palkintopottia 100€!

 

Voittavan kunnan asukkaat saavat päättää itse, mihin voittopotti käytetään. Voittopotilla voisi esimerkiksi järjestää tapahtuman tai perustaa lähikouluun stipendin, jolla palkitaan avuliaita koululaisia hyvistä teoista.

Kilpailun tilanne

Eurooppalaisena Naapuripäivänä 28.5. Harjavalta julistettiin Suomen yhteisöllisimmäksi kunnaksi! Finalisteina kisailussa olivat Kristiinankaupunki, Forssa, Pälkäne, Merikarvia, Karstula, Ypäjä, Pelkosenniemi ja Isokyrö. Pisteet on tasapainotettu asukasluvun mukaan.

Näet kisailun live-tilanteen Commussa. Lataa Commu nyt ja kerrytä pisteitä antamalla ja pyytämällä apua!

Harjavallan kaupunki on Suomen yhteisöllisin kunta, commuapp.fi

Usein kysyttyjä kysymyksiä
Suomen yhteisöllisin kunta -kisasta:

Suomen yhteisöllisin kunta -kilpailun voittaa se kunta, jonka asukkaat auttavat toisiaan eniten Commussa. Kilpailuun osallistumisen edellytyksenä on, että kunta on mukana Commussa.

Kilpailussa saa pisteitä seuraavista hyvistä teoista:
1. Ilmoituksen luonti Commuun, 10 pistettä
2. Keskustelu Commussa, 50 pistettä
3. Vahvistettu auttamisen tapahtuma, 100 pistettä

Pisteytys suhteutetaan väkilukuun. Siksi kaikenkokoisilla kunnilla on mahdollisuus voittaa! Voit auttaa myös etänä. Jos kuntasi on mukana Commussa ja autat etänä esimerkiksi neuvomalla tai juttelemalla toisella paikkakunnalla asuvan Commun käyttäjän kanssa, kerrytät pisteitä yhteiseen voittopottiin.

Seuraava kilpailuaika on 1.7.-20.12.2024. Euroopan solidaarisuuden päivänä 20.12.2024.

Kilpailun pistetilanteen näkee livenä Commu -sovelluksessa. Lisäksi julkaisemme kilpailuaikana joka kuun lopussa Commun sosiaalisessa mediassa sekä tällä kampanjasivulla kilpailun tilanteen. 

Anna apua ja pyydä apua Commun kautta! Mikäli kuntasi on mukana Commussa, pääset kerryttämään yhteistä pistepottia näin:

  1. Lataa Commu -sovellus ilmaiseksi Google Play -kaupasta tai App Storesta. Voit käyttää Commua myös selaimessa app.commuapp.fi
  2. Luo ilmainen tili sähköpostillasi.
  3. Olet valmis auttamaan ja pyytämään apua! Kun luot ilmoituksen, palkintopottiin kertyy 10 pistettä. Keskustelusta kertyy 50 pistettä ja vahvistetusta auttamisen tapahtumasta 150 pistettä.


Sinun ei tarvitse ilmoittaa aktiivisuudestasi, sillä Commu kerää ne puolestasi. Keräämme pisteet automaattisesti kokoon alueella tapahtuneista hyvistä teoista ja jaamme tilannekatsauksen Commun somessa. Myös mukana olevat kunnat osallistuvat viestintään.

Kyllä! Avun pyytäminen ja avun antaminen kerryttävät kuntasi pistepottia samalla tavalla.

Meistä jokaisella on taitoja ja kokemuksia, joista voi olla apua toiselle. Myös jokainen meistä tarvitsee joskus auttavaa kättä tai kuulevaa korvaa. 

Commun kautta voit tarjoutua auttamaan esimerkiksi seuraavalla tavalla:

  • Juttuseura ja vertaistuki
  • Talkoot ja kimppakyydit
  • Kauppa-apu ja ruoka-apu
  • Lemmikkien hoidossa auttaminen
  • Puutarhahommat, pihatalkoot lumityöt
  • Hävikkiruoan jakaminen, yhdessä kokkaaminen
  • Vapaaehtoistyö


Tärkeintä on, että autat! Etsitkö inspiraatiota auttamiseen? Lue blogistamme 67 tapaa auttaa!

Mikäli kuntasi ei ole vielä mukana edistämässä yhteisöllisyyttä, vinkkaa kuntasi päättäjille Commusta jakamalla tätä linkkiä! >

Kilpailun järjestää auttamisen tori Commu. Kilpailuun voivat osallistua Commussa mukana olevien kuntien asukkaat. 

 

Mikäli sinulla on kysyttävää kilpailusta tai Commusta, ota meihin yhteyttä!

Järjestämme kilpailua ensimmäistä kertaa ja kuulemme mielellämme ideasi ja kehitysehdotuksesi. Ole matalalla kynnyksellä yhteydessä!

Suomen yhteisöllisin kunta -kilpailussa mukana

Commu on kotimainen auttamisen sovellus, jossa voit pyytää ja antaa apua lähialueellasi. Sovelluksella on yli 60,000 käyttäjää ympäri Suomen.

 

Lataa Commu nyt!

Commussa voi pyytää ja antaa apua lähialueellaan.