Vilken är kommunen med bäst gemenskap i Finland?

Vilken är kommunen med bäst gemenskap i Finland?

I vilken kommun blomstrar grannhjälpen och gemenskapskänslan? Var i Finland görs flest goda gärningar? Be om och erbjud hjälp genom Commu och du kan vinna en prispott på 500 euro till din kommun!

För närvarande tävlar Kristinestad, Harjavalta, Ypäjä, Karstula, Isokyrö, Merikarvia och Pelkosenniemi om titeln som Finlands kommun med bäst gemenskap.

 

Den vinnande kommunen får logotypen Finlands kommun med den mest kommunala kommunen och 500 euro för det gemensamma bästa. Det kommer också att finnas överraskningspriser för alla deltagande kommuner.

Mikä on Suomen yhteisöllisin kunta Osallistu Commun yhteisöllisyyskisaan!

Vill du att din kommun ska delta i tävlingen? Nu är det dags att engagera sig i samhället, eftersom varje kommun som deltar kommer att vinna 100 euro i prispengar!

 

Invånarna i den vinnande kommunen kan själva bestämma hur prispengarna ska användas. Du kan till exempel använda prispengarna till att anordna ett evenemang eller inrätta ett stipendium i din lokala skola för att belöna hjälpsamma elever för deras goda gärningar.

Vanliga frågor om tävlingen
Finlands mest kommunala kommun:

Vinnaren av Finlands mest gemenskapliga kommun är den kommun vars invånare hjälper varandra mest i Commu. För att delta i tävlingen måste kommunen vara medlem i Commu.

 

Poängsättningen baserar sig på läget och i proportion till befolkningen. Poäng delas ut för följande goda gärningar:

1. Skapa ett meddelande i Commu, 10 poäng
2. skapa en diskussion på Commu, 50 poäng
3. ett bekräftat evenemang för att hjälpa till, 100 poäng

 

Du kan också hjälpa till på distans. Om din kommun är med i Commu och du hjälper till på distans, t.ex. genom att ge råd eller chatta, får du poäng till en gemensam prispott.

 

Tävlingen pågår från den 5 februari till den 28 maj 2024 och Finlands mest samhällsengagerade kommun offentliggörs på den internationella grannskapsdagen den 28 maj 2024.

I slutet av varje månad under tävlingsperioden, från den 5 februari till den 28 maj 2024, kommer vi att publicera statusen för tävlingen på Communs sociala medier och på denna kampanjsida.

Ge hjälp och be om hjälp genom Commun! Om din kommun är medlem i Commu kan du samla poäng på detta sätt:

 

  1. Ladda ner Commu-appen gratis från Google Play eller App Store. Du kan också använda Commu i din webbläsare app.commuapp.fi.
  2. Skapa ett kostnadsfritt konto med din e-postadress.
  3. Du är redo att hjälpa och erbjud om hjälp! När du skapar ett meddelande läggs 10 poäng till i prispotten. En konversation ger 50 poäng och en bekräftad hjälphändelse ger 150 poäng.

 

Du behöver inte rapportera din aktivitet, Commu samlar in dem åt dig. Vi samlar automatiskt in poäng för goda gärningar i regionen och delar Commus status på sociala medier. De deltagande kommunerna kommer också att vara involverade i kommunikationen.

Ja, det stämmer! Att be om hjälp och att ge hjälp ökar din kommuns poäng på samma sätt.

Vi har alla färdigheter och erfarenheter som kan hjälpa varandra. Var och en av oss behöver också en hjälpande hand eller ett lyssnande öra då och då.

 

Genom Commu kan du erbjuda dig att hjälpa till på följande sätt:

 

  • En chattklubb och kamratstöd
  • Hjälp och stöd till vänner och familj
  • Hjälp med inköp och mat
  • Hjälp med husdjur
  • Trädgårdsskötsel, trädgårdsarbete, gårdsarbete, snöarbete
  • Dela matavfall, laga mat tillsammans
  • Frivilligarbete

 

Det viktigaste är att du hjälper till! 

Om din kommun ännu inte är involverad i att främja gemenskap, berätta för dina kommunala beslutsfattare om Commu genom att dela denna länk! >

Tävlingen anordnas av Help Market Commu. Tävlingen är öppen för invånare i de kommuner som deltar i Commu.

 

Om du har några frågor om tävlingen eller Commu, vänligen kontakta oss!

 

Det är första gången vi anordnar tävlingen och vi vill gärna ta del av dina idéer och förslag till förbättringar. Kom i kontakt med oss till ett lågt tröskelvärde!

Deltagande i tävlingen Finlands mest kommunala kommun

Commu är en inbyggd hjälpapp där du kan begära och erbjud hjälp i ditt lokala område. Appen har nästan 60 000 användare i hela Finland.

 

Ladda ner Commu nu!

Commussa voi pyytää ja antaa apua lähialueellaan.