Startup -yrityksen perustaminen ja alkuvaiheet – Commun mokat ja vinkit

Commun eli auttamisen torin rakentaminen on edennyt huimaa vauhtia. Avoimuus on meille tärkeää ja siksi avaamme tässä blogissa tarkemmin, mitä kaikkea olemme tämän vuoden aikana tehneet.

Panosta tiimiin ja markkinointiin – Hyödynnä startup -yhteisöjä

 

Aloitamme katsauksen tammikuusta 2021, jolloin aloitimme Commun määrätietoisen työstämisen. Saimme Commun kotisivut valmiiksi ja Commukuplan eli sisäpiirin sähköpostilistan kerryttämisen aloitettua. Ronnie aloitti prototyypin valmistamisen. Samaan aikaan etsimme markkinointitaitoista ja meidän arvomme omaavaa henkilöä tiimiimme, koska tiesimme, että nimenomaan markkinoinnin saralla Samilla ja Ronniella oli aukkoja ja opittavaa.

Tammikuun lopulla saimme vahvistuksen Kiuas Inside -alustan kautta kun Karoliina Kauhanen liittyi mukaan. Karoliina työskentelee Mainostoimisto Precisillä ja on raudanluja startup-markkinoinnin osaaja ja tapahtumatuottaja. Karon kautta Commun sosiaalisen median ilme sekä tiimin osaaminen rahoituksen ja yhteistyökumppanuuksien osalta sai aimon lisäbuustin. Iloisena, avoimena, innovatiivisena, kunnianhimoisena ja muut huomioon ottavana tyyppinä Karo sopii loistavasti tiimimme jäseneksi, emme olisi parempaa tiimiläistä voineet toivoa! Yleisesti ottaen, tiimillämme on erittäin hyvä yhteinen tekemisen meininki ja visio tulevasta.

Mitä startupin alkuvaiheessa pitää tehdä ja mistä rahoitusta voi hakea?

 

Karon liityttyä tiimiimme keskityimme selvittämään erilaisia rahoitusmahdollisuuksia. Ensimmäiseksi haimme Business Finlandin innovaatioseteliä, jota valitettavasti emme saanet. Vasta hakemisen jälkeen meille paljastui, että innovaatiosetelin ehtoja oli vastikään tiukennettu ja yhtenä ehtona on nykyisin, että yrityksessä työskentelee vähintään yksi täysipäiväinen henkilö. Meillä ei ole vielä tähän vaadittavaa päätoimista työntekijää tiimissämme.

 

Tämän lisäksi haimme erilaisiin yrityskiihdyttämöihin. Kiuas Start -ohjelmaan emme päässeet koska olimme kuulemma liian samankaltainen kuin aikaisemmin mukana ollut. Mielestämme emme vielä osanneet kertoa tarpeeksi selkeästi olevamme auttamisen tori, emmekä freelance-alusta. Olemme kuitenkin todella kiitollisia, että Kiuas -tiimi antoi meille palautetta, muuten emme olisi osanneet teroittaa viestiämme!

 

Haimme myös mukaan tamperelaiseen Red Brick Pre-Accelerator -kiihdyttämöön ja juuri tulleen tuoreen tiedon mukaan pääsimme mukaan! Ohjelma alkaa 29.3 ja tämä päivä on sattumoisin sama kuin alfa-testiryhmämme aloituspäivä.

 

Haimme myös ESR- hankerahoitusta nimikkeellä ”Osatyökykyisyyden vahvistaminen ja eriarvoisuuden vähentäminen vertaispalvelualustaa hyödyntäen”.  Kulmana meillä oli, että osatyökykyisten hyvinvointia, jaksamista ja työkykyä voidaan parantaa tuottamalla heidän elämään merkityksellisiä kohtaamisia. Valitettavasti ESR-hankerahaa ei voitu käyttää yhden yrityksen liiketoiminnan tukemiseen, joten päätös oli negatiivinen. Hankerahoituksen laatimisen aikana kuitenkin opimme sanoittamaan omaa tarjontaamme ja osaamistamme paremmin.

 

Miksi pitchaaminen on tärkeää? Pyydä apua verkostoiltasi.

 

Ronnie on työskennellyt hurjalla asenteella läpi helmi-maaliskuun prototyypin parissa. Nyt Commun prototyyppi onkin valmis julkaistavaksi. Maaliskuussa olemme hionneet Pitch Deckiä eli yritysesittelyämme Jarkko Nissisen kanssa. Jarkko työskentelee Startuplifters -nimisessä yhteisössä ja on pitchauksen ammattilainen! Pitchimme alkaakin olla timanttisessa esityskunnossa. Prosessin aikana muun muassa saimme määriteltyä perusongelmamme yhteen lauseeseen, keskustelimme tiimin tärkeydestä ja määritimme tiekarttamme vuodeksi, kolmeksi vuodeksi ja viideksi vuodeksi. Liityimme myös osaksi Prönön yhteisöä, josta kerromme lisää huhtikuussa!

 

Olemme saaneet kuluneella viikolla enkelisijoittajalta 10 000 euron sijoituksen, jonka mahdollisimman vaikuttavaa hyödyntämistä mietimme parhaillaan. Tulevaisuuden päätavoitteitamme on nostaa rahoitusta toimintamme täysiaikaistamiseen, Betan julkaisemiseen ja Business Finlandin Tempo-rahoituksen saamiseen.

Kokeile heti ja paranna – pian pääset testaamaan Commua!

 

Julkaisimme Commun alfa-ryhmän virallisesti alkavaksi 29.3.2021* ja tukijoiksi olemme saaneet Ruohonjuuren yllätyskassillaan, Urheiluhieroja Juuso Savolaisen hierontalahjakortillaan, Padel Tampereen lahjakortillaan sekä tamperelaisen urheiluseuran lahjakorteilla (jonka nimen pidämme vielä salassa). Kumppaneidemme lahjakortit on tarkoitus jakaa prototyypin testaajille sovelluksen sisällä. Prototyypin testausjakson on tarkoitus kestää kolme viikkoa, jonka jälkeen kehitämme sovellusta teidän toivomaanne suuntaan. Tämän jälkeen tarkoituksena on tehdä Beta-julkaisu Tampereen alueella ja testata sovellusta vielä isommalla käyttäjämäärällä. Betan onnistuttua julkaisemme sovelluksen virallisesti.

 

Kiitoksia teille, jotka ovat olleet matkallamme mukana.  Pääsemme pian yhdessä käyttämään Commua ja emme malta odottaa kohtaamisiamme auttamisen parissa! Mikäli haluat tukea meitä ja alfa-ryhmää, ole rohkeasti yhteydessä sähköpostiimme company@commuapp.fi.

 

Commun tiimi Sami, Ronnie ja Karo

* = Kiitos kaikille Alpha-ryhmäläisille, Commu on nyt ladattavissa Google Play -kaupassa ja App Storessa!

Tykkäsitkö blogista? Jaa se kavereillesi! Share this with your friends!