“Ei tarvitse olla miljonääri, jotta voi auttaa” – Satu siivoaa vähävaraisten koteja Commun avulla.

Hämeenlinnalainen Satu, 24 rakastaa siivoamista. Hän on jo pitkään tarjonnut siivousapuaan vähävaraisille eri sosiaalisen median kanavia pitkin. Satu kokeili auttamisen tori Commua ja innostui tekemään hyvää entistä enemmän.

 

“Bongasin maininnan Commusta eräässä Facebook -ryhmässä. Innostuin ajatuksesta, että voisin tarjota apua ja kokemuksiani lähialueen ihmisille”, Satu kertoo. “Latasin Commun heti ja jäin hetkeksi taustalle katselemaan, miten sovellus toimii. Uskalsin hetken päästä luoda sovelluksen kartalle oman auttamisen ilmoitukseni, jossa tarjosin siivousapua vähävaraisille.”

 

Siivoaminen on Satulle konkreettinen tapa tehdä hyvää. Commu tuo auttajan ja avun tarvitsijan samalle kartalle, ja Satun mukaan sovellus on hyvä keino laittaa omat taidot, kokemukset ja aika hyvään käyttöön.

 

“Minulla on varmaan joku siivousgeeni koska rakastan siivoamista!” Satu nauraa. “Minua motivoi nähdä muutos ja siivoamisessa näen oman käden tulokset heti. Commun avulla olen päässyt tekemään jotain mistä tykkään ja samalla voin tehdä hyvää.”

Ei tarvitse olla miljonääri, jotta voi auttaa - omat taidot, kokemukset ja aika riittävät

Commu -sovelluksen kautta Satu on päässyt auttamaan jo montaa henkilöä ja perhettä. Satu kuvailee siivouskokemuksiaan lämminhenkisiksi, ja joidenkin kanssa on jo sovittu uusista tapaamisista. 

 

“Kun kävin ensimmäistä kertaa siivoamassa Commun kautta, ongelma ei ollut niinkään kodin sottaisuus tai lika”, Satu kertoo. “Tavaraa oli vain liikaa ja kävimme yhdessä läpi, mitä voisimme kierrättää ja mitä voisi heittää pois.”

 

Satu kuvailee, että auttaminen on hänelle elämäntapa. Hän on ja on ollut mukana useissa eri yhdistyksissä Kanta-Hämeen alueella, kuten Kissakoti Kattilassa sekä Hämeenlinnan Hope ry:llä. 

“Olen myös tarjonnut apuani erilaisissa Facebook -ryhmissä, mutta kokemukseni mukaan Commun kautta auttaminen on kaikista helpointa”, Suvi kertoo. “Itselläni on elämässä kaikki hyvin, miksi en auttaisi muita? Ei tarvitse olla miljonääri tai valtavasti aikaa, jotta voi auttaa.”

Kysyimme vielä loppuun Satulta nopeita kysymyksiä hänen kokemuksistaan auttamisesta ja Commusta:
Satu auttaa siivoamalla vähävaraisten koteja ilmaiseksi Commun kautta.

Millaisia kokemuksia Sadulla on Commusta?

Kysyimme vielä loppuun Satulta nopeita kysymyksiä hänen kokemuksistaan auttamisesta ja Commusta.

Miksi ryhdyit käyttämään Commu -sovellusta?

“Kokemukseni on, että Commun kaltaiselle sovellukselle on suuri tarve. Me suomalaiset olemme muutenkin todella huonoja pyytämään apua, näen että sovelluksen avulla voimme auttaa toisiamme matalalla kynnyksellä.”

 

“Auttamisen ei tarvitse olla suurta ja mahtipontista. Sekin riittää että voimme olla toisillemme tukena arjessa ja vaikka vaikeassa elämäntilanteessa.”

Miten ja millaiseen auttamiseen käyttäisit Commu -sovellusta?

“Meillä kaikilla on vahvuuksia ja kokemuksia, joista voisi olla apua toiselle. Toisaalta myös meistä jokainen voi tarvita vertaistukea ja apua arjessaan. Esimerkiksi minä inhoan tehdä ruokaa. Olemme esimerkiksi tehneet siten kavereiden kanssa, että olen käynyt heidän luona siivoamassa ja he tulevat sitten vastavuoroisesti minun luokseni tekemään ruokaa. Vastavuoroinen auttaminen helpottaa meidän molempien arkea.

 

Jos on aikaa ja haluaa auttaa, Commun kautta löydät avun tarvitsijan.”

Millaisen muutoksen haluaisit saada aikaan Commun avulla?

“Toivoisin, että ihmiset uskaltaisivat rohkeammin pyytää ja antaa apua. Aina ei tarvitse pärjätä yksin eikä silloin ole vaivaksi, jos pyytää apua. Jos on jokin asia mikä vaivaa tai ei saa itse tehtyä, voisi pyytää rohkeasti auttavaa kättä.

 

Kaikki me hyödymme, jos asian saa hoidettua.”

Miksi auttaminen on paras keino tutustua uusiin ihmisiin?

“Aina ei tarvitse pärjätä yksin. Auttaminen voi olla vaikkapa yhdessä tekemistä, kuten jutustelua, lenkkeilyä, shoppailua tai vaikkapa huonekalujen kokoamista. Tekemisen lomassa on helppo tutustua. 

 

Näen suuren potentiaalin Commussa, koska se ei ole juorupalsta eikä perinteinen sosiaalinen media. Commu yhdistää ihmisiä ja on hyvä, että sovelluksessa voi toimia paikallisesti. Ja toisaalta, jos haluaisin vaikka poiketa toisella paikkakunnalla, voisin katsoa Commusta löytyisikö sieltä kotia siivottavaksi!”

 

Suuri kiitos Satulle kun olet käyttäjämme ja kiitos haastattelusta! Haluaisitko kertoa kokemuksistasi Commussa? Laita meille viestiä!

 

Lataa nyt maksuton auttamisen tori Commu Google Play -kaupasta ja App Storesta!

Tykkäsitkö blogista? Jaa se kavereillesi! Share this with your friends!