Miten voin tehdä hyvää jouluna Janakkalassa? Lue 5+1 paikallista vinkkiä!

Mitäpä jos tekisit tänä vuonna hyvää paikallisissa joulutempauksissa? Perinteisten keräysten lisäksi voit osallistua paikallisesti hyvän joulumielen levittämiseen Janakkalassa vuonna 2021. Lue vinkit, jotka kokosimme yhteistyössä Janakkalan kunnan kanssa.

Osallistu Joulumieltä jokaiselle @Janakkala -tempaukseen

Kaverusten tempauksesta 2018 lähtenyt Janakkala – Joulumieltä jokaiselle -keräys toteutuu taas vuonna 2021. Tänä vuonna vapaaehtoisvoimin toimiva yhteisö pyrkii keräämään erilaisia lahjoituksia janakkalalaisille perheille ja apua tarvitseville.

Voit osallistua keräykseen lahjoittamalla kaikkea muuta paitsi rahaa, kuten esimerkiksi lahjoja eri-ikäisille lapsille, kuivaruokaa, hygieniatuotteita, uusia vaatteita sekä lahjakortteja S-ryhmään, K-ryhmään ja Tokmanniin. Oletko yritys? Voit myös lahjoittaa lahjakortteja palveluihisi!

 

Voit osallistua Joulumieltä jokaiselle @Janakkala Facebook -sivuilla ja sähköpostiosoitteella jouluteam@joulumieltajokaiselle.fi.

 

Entä miten voin pyytää apua? Ole yhteydessä sähköpostitse jouluteam@joulumieltajokaiselle.fi tai vinkkaa perheestä tai henkilöstä, jotka tarvitsisivat apua. Kerrothan sähköpostissa perheen koosta, onko perheessä eläimiä ja millaiselle avulle on tarvetta. Huomioithan, että Joulumieltä jokaiselle @Janakkala toimii vain Janakkalan alueella.

 

Lue lisää ja osallistu Joulumieltä jokaiselle @Janakkala -verkkosivuilla >

Lahjoita tavaraa myyntiin Suomen Punaisen Ristin Turengin Juttutupaan

Kauppakujalla Turengissa voit osallistua konkreettisesti lahjoittamalla tavaroitasi myyntiin SPR:n Janakkalan osaston kirpputorille. Juttutuvassa ja kirpputorilla käy kuukausittain noin 500 asiakasta. Mitä kassaan jää, laitetaan kiertämään hyvään.

Juttutupa ja kirpputori ovat avoinna keskiviikkoisin ja lauantaisin klo 10-14, kirpputori myös torstaisin klo 12-17. Voit tuoda kirpputorille myyntiin hyväkuntoista tavaraa ja vaatteita.

 

Lue lisätietoa Turengin Juttutuvasta ja tarkista aukioloajat >

#Jouluteko2021, tee hyvää lähialueellasi jouluna, lue vinkit Commuapp.fi Yhteistyössä Janakkalan kunta

Kirjoita kirje tai postikortti naapurille ja pudota postiluukusta

Joulu voi olla yksinäistä aikaa esimerkiksi uudelle paikkakunnalle muuttaneille. Mitä jos piristäisit naapuriasi kirjoittamalla hänelle joulukortin tai -kirjeen?

 

Kortin tai kirjeen kirjoittaminen on edullinen ja nopea tapa muistaa lähialueen naapureita. Voit kirjoittaa korttiin vaikkapa jouluisen tarinan, runon tai ihan vain terveiset!

#Jouluteko2021, tee hyvää lähialueellasi jouluna, lue vinkit Commuapp.fi Yhteistyössä Janakkalan kunta yksinäisyys

Liity Tehdään hyvää yhdessä (Kanta-Häme) Facebook -ryhmään

Tehdään hyvää yhdessä (Kanta-Häme)- Facebook -ryhmässä halutaan viedä joulumieltä heille, jotka sitä tarvitsevat! Onko sinulla hyväkuntoista tavaraa josta haluaisit luopua ja antaa sen enemmän tarvitsevalle? Tai haluaisitko tehdä ja lahjoittaa jouluherkkuja vähävaraisille?

 

Ryhmän tarkoituksena on kerätä kokoon lahjoituksia vähävaraisille, löytää apua tarvitsevat ja toimittaa lahjoitukset oikeisiin osoitteisiin. Koko ryhmä koostuu vapaaehtoisista henkilöistä. Jos sinulla on lahjoitettavaa tai haluat osallistua esimerkiksi kuskaamalla lahjoituksia tai kokkaamalla jouluruokia, niin voit ilmoittaa siitä ryhmässä.

Osallistu Janakkalan seurakunnan diakoniatyön keräyksiin

Janakkalan seurakunnan diakoniatyö kerää eri puolilla Janakkalaa lahjoituksia vähävaraisille. Tervakosken S-Marketissa 7.-13.12.2021 järjestettävään joulukeräykseen voit osallistua tuomalla paikan päälle pitkään huoneenlämmössä säilyviä elintarvikkeita tai hygieniatuotteita. Voit myös osallistua Turengissa Keskuskujan R-Kioskilla ostamalla makeisia tai lahjakortteja.

 

Lisäksi voit osallistua Turengin kirjastossa järjestettävään Joululahja lapselle -keräykseen 29.11.-11.12.2021 Keräykseen osallistut nappaamalla koristeen Turengin kirjaston joulupuusta kirjaston aukioloaikoina. Koristeesta löytyy lahjan saajan ikä ja sukupuoli. Hanki toivottu lahja ja tuo se paketoimattomana takaisin joulupuun alle viimeistään 11.12.2021, koriste kiinnitettynä lahjaan. Tämän lisäksi joulupuun alle voi tuoda pitkään huoneenlämmössä säilyviä elintarvikkeita tai hygieniatuotteita. Janakkalan seurakunnan diakoniatyö toimittaa lahjoitetut tuotteet ja lahjakortit niitä tarvitseville ennen joulua.

#Jouluteko2021, anna joulu yksinäiselle, lataa Commu ja anna ja pyydä apua

BONUS: Tee hyvää ja pyydä apua arkeen auttamisen sovellus Commussa!

Jos haluat tehdä hyvää lähialueellasi, voit myös kokeilla uutta auttamisen tori Commua. Commu on maksuton mobiilisovellus, jossa voit pyytää ja antaa apua lähialueellasi. Voit turvallisesti tutustua uusiin ihmisiin naapurustossasi auttamisen merkeissä. Mitä jos tarjoutuisit seuraksi esimerkiksi joulukonserttiin tai shoppailureissulle autottomalle? Mitä jos tekisit kerralla isomman satsin pipareita ja ruokaa ja kutsuisit naapurisi jouluillalliselle?

 

Commun on rakentanut kolme nuorta yrittäjää Hämeenlinnasta ja Tampereelta, joiden missio on vähentää yksinäisyyttä madaltamalla kynnystä pyytää ja antaa apua.

 

Lataa Commu maksutta Google Play -kaupasta ja App Storesta!

Mikä on sinun #jouluteko2021?

Mitkä jouluiset perinteet ovat sinulle tärkeitä? Millä lailla luot joulumieltä lähiympäristöösi? #Jouluteko2021 -kampanjalla pyrimme keräämään ideoita ja inspiraatiota, miten meistä jokainen voi tehdä hyvää lähipiirissään, pienillä tai suurilla teoilla.

 

Osallistu kampanjaan jakamalla tarinasi Commun Facebook- sivulla tai Instagramissa tunnisteella #Jouluteko2021!

Tykkäsitkö blogista? Jaa se kavereillesi! Share this with your friends!