3+1 tapaa tehdä hyvää jouluna Haminassa – Lue paikalliset vinkit!

Oletko miettinyt, miten voisit tehdä hyvää ja luoda joulumieltä lähialueellesi Haminassa? Kokosimme tähän blogiin vinkit, mitä voit tehdä Haminan alueella yhteisöllisen joulun eteen. Vinkit on kirjoitettu yhteistyössä Haminan hyvän mielen jouluaaton kanssa.

Vinkki 1: Osallistu rahankeräykseen jouluisia ruokakasseja varten

Haminan hyvän mielen jouluaatto -yhteisö järjestää pienkeräyksen hankkiakseen jouluisia ruokakasseja niitä tarvitseville Haminan alueella. Lisäksi pienkeräyksen varoilla hankitaan joululahjoja haminalaisille lapsille. Kuka tahansa voi osallistua keräykseen. 

Rahankeräyksen tavoitteena on ostaa 60 kappaletta jouluisia ruokakasseja, jotka jaetaan aatonaattona.

 

Lue ohjeet Haminan hyvän mielen jouluaatto -sivustolta ja osallistu pienkeräykseen >

Vinkki 2: Lahjoita ruokatarvikkeita joulupöytään

Jos haluat osallistua yhteisöllisempään jouluun ruokalahjoitusten merkeissä, voit tuoda aatonaattona jouluruokia paikan päälle Haminan hyvän mielen jouluaaton ruokakeräykseen. Lahjoittamalla ruokaa mahdollistat joulun myös niille, joiden joulupöytä ei notku syystä tai toisesta. Ruokakeräys järjestetään Wanhan Työskin tiloissa, jos koronatilanne sen sallii.

 

Lue lisää Haminan hyvän mielen jouluaaton blogista ja lahjoita ruokaa joulupöytään >

Vinkki 3: Kirjoita joulukortti keräykseen tai pudota kortti naapurin postiluukusta!

Vuosina 2018-2020 Haminassa kirjoitettiin talkoilla postikortteja alueen asukeille joulumieltä tuomaan ja yksinäisyyttä lievittämään. Vuonna 2021 Kumppanuustalo Hilma järjestää yhteistyössä Haminan seurakunnan kanssa joulukorttikeräyksen 3.12.2021 saakka. Voit viedä valmiiksi kirjoitettua joulukortteja Kumppanuustalo Hilmalle 3.12.2021 mennessä. Haminan seurakunnan diakoniatyö jakaa kortit haminalaisten hoivakotien asukkaille ja kotipalvelun asiakkaille.

 

Jos et ehdi mukaan korttikeräykseen, voit myös osallistua kirjoittamalla kirjeen tai joulukortin ja pudottamalla sen naapurin postiluukusta. Kirjoita korttiin vaikkapa oma runo, jouluinen tervehdys tai arvoitus ja ilahduta naapuriasi!

Näin teet hyvää jouluna lähialueellasi, lue vinkit #jouluteko2021 commuapp.fi lataa Commu auttamisen tori

Bonusvinkki: Anna ja pyydä apua uudessa mobiilisovellus Commussa!

Haluaisitko tehdä jotain enemmän tai luoda joulumieltä omana aikanasi? Commu on maksuton mobiilisovellus, jossa voit pyytää ja antaa apua lähialueellasi. Commu on uusi auttamisen tori, jossa voit turvallisesti tutustua uusiin ihmisiin naapurustossasi auttamisen merkeissä. Voit auttaa ja pyytää apua omilla ehdoillasi. Mitä jos tarjoutuisit auttavaksi kädeksi joulusiivoukseen? Tai lähtisitkö naapurin lapsien kanssa bongailemaan jouluvaloja että vanhemmat voivat hengähtää hetken? Commun on rakentanut kolme nuorta yrittäjää, jotka haluavat madaltaa kynnystä pyytää ja antaa apua. 

 

Lataa Commu maksutta Google Play -kaupasta ja App Storesta!

Tee hyvää jouluna lataamalla Commu, pyydä ja anna naapuriapua lähialueellasi commuapp.fi

Mikä on Haminan hyvän mielen jouluaatto?

Vuonna 2018 haminalainen Anne heitti ilmoille idean yhteisöllisestä joulunvietosta, jonne kaikki olisivat tervetulleita. ”Yksinäisyyttä on jouluna tosi paljon, eivätkä kaikki yksinäiset ole vähävaraisia – moni yksinkertaisesti kaipaa paikkaa, mihin mennä.” kertoo tempauksen toteuttaja Anne Kolehmainen. Lue kuinka Haminan joulu lähti lapasesta >

 

Nyt Haminan hyvän mielen jouluaatto on vapaaehtoisvoimin toimiva yhteisö, joka järjestää vuosittain tempauksia Haminan alueella yhteisöllisemmän joulun eteen. Lue lisää Haminan hyvän mielen jouluaaton verkkosivuilta >

Mikä on sinun #jouluteko2021?

Mitkä jouluiset perinteet ovat sinulle tärkeitä? Millä lailla luot joulumieltä lähiympäristöösi? #Jouluteko2021 -kampanjalla pyrimme keräämään ideoita ja inspiraatiota, miten meistä jokainen voi tehdä hyvää lähipiirissään, pienillä tai suurilla teoilla.

 

Osallistu kampanjaan jakamalla tarinasi Commun Facebook -sivulla tai Instagramissa tunnisteella #Jouluteko2021!

Tykkäsitkö blogista? Jaa se kavereillesi! Share this with your friends!