Miten voin auttaa yksinäistä?

Oletko halunnut auttaa yksinäistä, muttet tiennyt mitä kautta ja miten voisit auttaa? Onko sinusta tuntunut joskus tosi kurjalle, mutta et ole löytänyt keinoa purkaa pahaa oloa? Pohdimme tiimimme kesken, millaiset palvelukset ovat itselle vain pieni vaiva, mutta jotka voivat pelastaa toisen henkilön koko viikon. Tässä muutama tapa, jolla voit auttaa yksinäistä:

  • Tarjoa vertaistukea stressaavaan elämäntilanteeseen
  • Kysy vointia ja kuuntele oikeasti, ole kiinnostunut kuulumisista
  • Kohtaa myös tuntematon henkilö avoimesti.
  • Voit kysyä suoraan, haluaako henkilö neuvoja vai vain, että joku kuuntelee.

 

Commu-tiimin Sami on mielenterveystyötä tekemällä huomannut, että pieni huomaavaisuuden ele toista ihmistä kohtaan voi muuttaa hänen päivänsä ja sitä kautta viikon suunnan täysin. Jokainen meistä haluaa kokea tulevansa nähdyksi ja kohdatuksi. Kyselemällä kuulumisia voimme tehdä pieniä suuria tekoja, joita emme välttämättä edes itse hoksaa tekevämme. Auttaminen on välittämistä ja välittäminen on kuuntelua. Näillä pääsee pitkälle arjen avun antamisessa.

 

Joka kolmas suomalainen kokee yksinäisyyttä. Mitä voin tehdä asialle?

 

Suomen Punaisen ristin tutkimuksen mukaan joka kolmas suomalainen kärsii yksinäisyydestä. Määrä on hälyttävän iso ja koronapandemian myötä kasvanut entisestään. Jokainen meistä voi auttaa yksinäistä, sillä useimmiten pelkkä kohtaaminen ja kuunteleminen riittävät.

 

Toivomme että auttamisen tori Commu voi auttaa ihmsiä, jotka painivat yksinäisyyden kanssa. Toivottavasti Commu voi toimia paikkana löytää ja luoda merkityksellisiä ihmissuhteita ja tekemistä ja merkityksellisyyttä arkeen. Mikäli saamme jonkun elämään iloa ja onnea Commun kautta, on se meille valtava palkinto kehittäjinä.

 

Mennään siis yhdessä ja tehdään hyviä tekoja, kuunnellaan ja ollaan läsnä. Auttaminen ei vaadi osaamista vaan sydäntä. Voit aloittaa lataamalla auttamisen tori Commun, maksuttoman mobiilisovelluksen jossa voit antaa, pyytää ja vaihtaa apua lähialueellasi.

 

Lataa Commu maksutta Google Play -kaupasta >
Lataa Commu maksutta App Storesta >

 

Terkuin Commu-tiimin Ronnie, Karo ja Sami

Tykkäsitkö blogista? Jaa se kavereillesi! Share this with your friends!