Haloo Music Group sijoitti auttamisen tori Commuun. Kuvaajana Marek Sabogal

Haloo Helsinki! lähti mukaan auttamisen sovellus Commuun

Yhteisöllisyyden tarve kasvaa jatkuvasti, ja uudet digitaaliset alustat pyrkivät helpottamaan sosiaalisten verkostojen rakentamista pandemia-ajan jälkeen. Myös Haloo Helsinki! edistää yhteisöllisyyttä lähtemällä mukaan auttamisen tori Commuun.

Yhteisöllisyyden ja sosiaalisten tukiverkostojen puute näkyy sekä kodeissa että työpaikoilla. 
Suomen Punaisen Ristin Taloustutkimuksella teettämän tutkimuksen mukaan jo joka toinen aikuinen kärsii yksinäisyydestä. Myös Haloo Helsinki! -yhtyeen Elli, Leo, Jukka ja Jere ovat jo pidemmän aikaa kiinnittänyt huomiota fanikunnastaan nousevaan hätään.

 

”Moni ihminen kokee yksinäisyyttä ja mielenterveyteen liittyviä haasteita, eikä vertaistukea ole tarpeeksi saatavilla”, yhtye kertoo. ”Ihmiset saattavat olla henkisesti kuormittuneita, ja pienikin avun pyytäminen saattaa tuntua häpeälliseltä, vaikka ei sen niin pitäisi olla.”

 

Commu on auttamisen tori, lataa nyt Commu ilmaiseksi ja lue kokemuksia commuapp.fi
Commu on uusi auttamisen sovellus, jossa voi pyytää ja antaa apua matalalla kynnyksellä.

Auttaminen on keino ratkaista sosiaalisia ongelmia. Commu on uusi auttamisen sovellus, jonka ovat perustaneet 28-vuotiaat yrittäjät Sami Ekmark, Karoliina Kauhanen ja Ronnie Nygren. Haloo Helsinki! lähti mukaan sovelluksen toimintaan, koska yhtye haluaa madaltaa kynnystä pyytää ja antaa apua.


”Haluamme kannustaa ihmisiä siihen, että apua on saatavilla, eikä aina tarvitse pärjätä yksin”, Haloo Helsinki! -yhtye kertoo. ”Auttamisen halu taas voi kummuta siitä, että on itse saanut joskus apua. Auttamalla ja tukemalla toisiamme lisäämme omaa hyvinvointiamme ja onnellisuuttamme.”

Tavoitteena lisää yhteisöllisyyttä ja vähemmän yksinäisyyttä

Rahaa ei Commun kautta liiku vaan kyse on vastikkeettoman auttamisen kuten naapuriavun ja vertaistuen sekä talkoilun alustasta. 

 

”Commu on ainutlaatuinen konsepti, sillä tuomme sekä yksityishenkilöt, yhdistykset että yritykset yhteen auttamisen äärelle”, kertoo Commun perustajaosakas, 28-vuotias Karoliina Kauhanen. ”Lisäksi olemme juuri oikeaan aikaan liikkeellä. Ihmisillä on pandemia-ajan jälkeen valtava halu tehdä yhdessä.”

 

Commuun on lyhyessä ajassa rekisteröitynyt yli 14,000 käyttäjää ympäri Suomen. Sovelluksen käyttäjädatan mukaan suosituimpia auttamisen muotoja ovat keskusteluapu, lemmikkien ja kodin hoitamiseen liittyvä apu, kauppa-apu ja uuden ystävän etsiminen esimerkiksi harrastuksiin.

Commu on uusi auttamisen alusta, naapuriapu, talkooapu vähentää yksinäisyyttä commuapp.fi
Commun kautta voit tarjoutua auttamaan naapureitasi, vaikkapa ruoanlaitossa!

”Uusiin yhteisöihin on ollut jo ennen korona -aikaa vaikeaa päästä ja se aiheuttaa turvattomuutta ja juurettomuutta”, kertoo yksi Commun perustajista, 28-vuotias Sami Ekmark.

”Me olemme kokeneet yksinäisyyttä elämissämme esimerkiksi opiskeluaikoina ja kun olemme muuttaneet uudelle paikkakunnalle. Toisaalta olemme myös kokeneet yhteisön voiman. Olen identtinen kolmonen ja ollut aina osa yhteisöjä. Yhteisöllisyydessä on valtava, tällä hetkellä hyödyntämätön potentiaali.”

Yhteisöllisyys ja yhteiskunnallinen vaikutus herättivät myös sijoittajien kiinnostuksen

Ensimmäinen versio sovelluksesta julkaistiin kesällä 2021. Pian Commun perustamisen jälkeen myös rahoittajat kiinnostuivat. Ensimmäisellä rahoituskierroksella nuorten yrittäjien tueksi lähti sijoittajia niin Norjasta, Luxemburgista kuin Suomesta. Yksi näistä sijoittajista on Haloo Music Group.


”Haluamme auttaa Commun tiimiä, sillä heistä huokui ystävällisyys ja vilpitön halu muuttaa maailmaa parempaan suuntaan”, Haloo Helsinki! kertoo. ”Nykymaailmassa tarvitaan lisää vilpitöntä auttamista. Toivomme, että Commu-sovelluksen myötä auttamisen ja avun pyytämisen kynnys madaltuu, ja yhteisöllisyys kasvaa.”

Commun nuoret yrittäjät haluavat edistää yhteisöllisyyttä konkreettisin keinoin rakentamalla Commun. Kuvassa perustajat Sami Ekmark, Karoliina Kauhanen ja Ronnie Nygren.
Commun nuoret yrittäjät haluavat edistää yhteisöllisyyttä konkreettisin keinoin rakentamalla Commun. Kuvassa perustajat Sami Ekmark, Karoliina Kauhanen ja Ronnie Nygren.

Startupin liiketoiminta perustuu yritysmyyntiin, auttamisen tuontiin osaksi yritysten arkea. Commu rakentaa yrityksille yritysvapaaehtoisuuden alustaa. Alusta auttaa yrityksiä tekemään auttamisesta osa yrityskulttuuria, työntekijöitä pyytämään tukea itselleen ja yritystä mittaamaan tekojen vaikutusta.

 

”Kun työntekijä voi työajallaan pyytää itselleen apua tai auttaa muita, tapahtuu paljon hyvää. Henkilöstö voi paremmin ja yritys saa sosiaalisen vastuullisuuden dataa”, Commu -sovelluksen perustaja ja teknologiajohtaja, 28-vuotias Ronnie Nygren kiteyttää.

 

Lataa Commu nyt App Storesta ja Google Play -kaupasta!

 

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt

Karoliina Kauhanen

Perustaja

Commu App

0403614070

karoliina@commuapp.fi

Commuapp.fi

Commu on suomalaisten nuorten yrittäjien rakentama, 2021 julkaistu auttamisen sovellus. Commussa voi pyytää ja antaa apua lähialueellaan matalalla kynnyksellä. Sovelluksella on jo yli 14,000 käyttäjää ympäri Suomen.

Kiinnostuitko?

Haluaisitko tehdä meidän kanssa yhteistyötä tai kiinnostuitko yritys -tai yhdistyspalveluistamme? Varaa kanssamme 15 minuutin tapaaminen kätevästi kalenteriisi!

Tykkäsitkö blogista? Jaa se kavereillesi! Share this with your friends!