För städer och kommuner

Mer samhälls- och grannskapshjälp i din kommun - med Commu!

Commu är en hjälpande hand-app som hjälper kommuner att öka gemenskapen, grannsämjan och välbefinnandet bland sina invånare. Ge din kommun dragkraft genom att hjälpa till!

KotiCommu tukee yhteisöllistä asumista
Pyydä apua Commussa, auttamisen tori, commuapp.fi

Uppmuntra invånarna att hjälpa varandra

Shoppinghjälp, mathjälp, hjälpande händer för vardagslivet sysslor, studiekompisar, företag för språkinlärning, stöd till entreprenörer...

Främja en känsla av gemenskap i din kommun

Fiskekamratskap, en vän för svamp- och bär- och bär- och skogsvandringar, joggingkompisar, en vän att prata med när livet blir tufft, hjälp till flyktingar och invandrare...

Previous
Next

Att hjälpa ökar välbefinnandet och tryggheten!

På Commu samlas privatpersoner, föreningar och företag för att hjälpa och volontärarbeta. Med Commun skapar du en trygg plattform för invånarna att lära känna varandra.

  • Commu är en gratis mobilapp och webbläsarbaserad plattform för invånare. Invånarna kan begära och ge grannhjälp i sina bostadsområden och genom volontärarbete.
  • Om du hittar en annons som intresserar dig kan du
    skicka ett meddelande på ett säkert sätt via Commun.
  • Du behöver inte dela med dig av ditt telefonnummer eller din profil på sociala medier.
  • Commu finns på finska, svenska engelska, tyska, norska och ukrainska. Andra språkversioner är möjliga.
"Jag är ensamstående förälder, men tack vare Commun är jag inte ensam"
"Jag är ensamstående mamma och var väldigt ensam när jag fick barn. Jag frågade efter en babydejt på Commu och Maria messade mig. Vi gick till en babyklubb tillsammans, det var lättare att gå tillsammans! Vi har redan kommit överens om att gå till klubben igen och till babyklubben. I staden är tröskeln för att hjälpa och be om hjälp högre. Commu-appen är ett bra verktyg eftersom den är utformad för att hjälpa." Madleena K, Jyväskylä

Synliggöra invånarnas goda gärningar på kommunens webbplats och i kommunikationen

Commu hjälper till att kommunicera och utveckla datadrivna tjänster. Den kommunala tjänsten innehåller färdiga visuella rapporter om dina invånares aktivitet på Commu. Uppgifterna i dessa rapporter kan användas direkt för kommunal kommunikation.

 

Jo 6 kuntaa on liittynyt mukaan Commuun! Katso, miten Harjavallan kunta edistää yhteisöllisyyttä Commun avulla Harjavalta.fi

Tee kunnassasi tapahtuvat hyvä teot näkyväksi Commun avulla, commuapp.fi
Lue Samin kokemus Commusta, hyvinvointialueen innovaatio 2023

Sami, Helsingfors

"Jag växte upp i misär och var tvungen att bo på gatan som barn. Jag vet hur svårt det är att be om hjälp. Det är därför jag är engagerad i Commu och hjälper människor i mitt område så mycket jag kan. Skam och tröskeln att be om hjälp ska glömmas bort. Vem som helst av oss kan vara i behov av hjälp. Jag rekommenderar Commu till alla!"

Lue kokemuksia Commusta, Sonja Tampereelta jakaa kokemuksensa auttamisen sovellus Commusta

Sonja, Tammerfors

"Commu var precis vad jag letade efter. Som skiftarbetare kan jag inte engagera mig regelbundet, men viljan att hjälpa till är stor. Jag skulle rekommendera Commu till alla, inget erbjudande eller begäran om hjälp är för liten för att postas!"

Är din kommun den mest samhällsbaserade kommunen i Finland?

Commu är en prisbelönt, Finlands mest populära hjälp-app. Om du letar efter en hyte-tjänst som förbättrar invånarnas välbefinnande, samhällsandan i din kommun och direkt bidrar till att behålla och attrahera din kommun, ta kontakt!

Commu on vuoden digitaalisin teko 2022 Suomessa commuapp.fi lue kokemuksia commusta